Bukit Bandaraya Community Forum
Please register to join Bukit Bandaraya Community Forum.

Only 1 minutes registration

1. choose username
2. email address
3. password... and DONE!

From
Bukit Bandaraya Community Forum

Phase 4B : Marinha and Marica

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  ahmdnzm on Fri Aug 13, 2010 8:25 am

mhr wrote:
ahmdnzm wrote:kira sepatutnya semua dah siap la kan? tinggal nak masuk elektrik dan air. pastu tunggu CF. weekend ni bole la ushar rumah. jangan claim2 tapi tak siap lagi sudah..huhu Mad

Smlm pg usha rumah..jln da turap tp tgk byk rumah kene simen balik mcm ade crack line... blum masuk rumah da byk tampal2 Mad

ada masuk dalam rumah tak? interior semua dah siap ke? cam plumbing dan wiring. last time saya pegi, pagar dawai belakang tak pasang lagi, banyak dinding kena pecah utk buat concealed wiring. hopefully semua tu dah siap la..

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  mhr on Fri Aug 13, 2010 10:44 pm

tak masuk dalam just tgk dr luar. sesape ade pg bleh tgk2kan interior and update..

mhr

Posts : 15
Join date : 2010-06-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  azzam on Mon Aug 16, 2010 9:58 pm

mhr wrote:tak masuk dalam just tgk dr luar. sesape ade pg bleh tgk2kan interior and update..

Kalau ada sesiapa yang buat site visit baru2 nih, post lar gambar progress rumah sekarang...since beli, baru tgk site sekali, rasa2nyer last year raya Rolling Eyes

azzam

Posts : 9
Join date : 2010-03-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  azzam on Mon Aug 16, 2010 10:04 pm

hayusri wrote:
mohd wrote:
shahrz wrote:build up kecik yg lorong dimana belakangnya bukit...tapi masih 24 x 70. perasan security guard ada waktu malam jer.. nanti kita penduduk baru kena ambik juga security ni...tapi tak tau la berapa efficientnya ... tp lagi bagus dari tak da langsung... dengar kata penduduk sekrang bayar RM 35 sebulan...kena muafakat dlm bab security utk kesejahteraan penduduk...

ni nanti kalau dah bertambah penduduk bayar RM15/20 jer sebulan...

sekarang nie..saya duduk kat Bukit Bandaraya juga..tapi penduduk lorong tak nak guna guard..tension juga..sebab bila malam tidur dalam ketakutan...alasan diaorang..kita sama-sama pantau...pantau sampai pukul 10.00 malam boleh lah..pas tu ..semua pakat tidur...harap-harap pindah rumah baru nie...kita sepakat guna guard..bayar RM100 pun tak per..untuk keselamatan..suruh guard..jaga siang malam...

Saya pun setuju kita amik guard nih. Rasanya x practicle kalau kita yang nak pantau malam2...balik kerja pun dah malam, esok awal pagi dah kena bangun nak pergi kerja. Dapat pantau sampai kul 10pm tuh pun dah kira bagus Smile

azzam

Posts : 9
Join date : 2010-03-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  hayusri on Tue Aug 17, 2010 6:13 pm

ahmdnzm wrote:Progress on 11 March 2010

[You must be registered and logged in to see this link.]
ambillah gambar baru..dah tanam pokok dah..depan dah simen..tapi tak tahulah Lebar Daun nie..apa sebab nak bagi kuncai December nie...lama sangat...dahlah aku beli barang untuk pindah rumah baru..berkepok..nanti kena makan anai2 kitchen kabinet aku nie...bulan March hari tu dah beli..ingatkan masuk bulan Jun..
avatar
hayusri

Posts : 33
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  hayusri on Tue Aug 17, 2010 6:17 pm

ahmdnzm wrote:Progress on 11 March 2010

[You must be registered and logged in to see this link.]
siapa jiran aku yer...aku no 21/U21..depan padang...
avatar
hayusri

Posts : 33
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  ahmdnzm on Wed Aug 18, 2010 2:34 pm

hayusri wrote:siapa jiran aku yer...aku no 21/U21..depan padang...

saya pon umah depan padang gak no 3 Cool

btw, dah update dengan latest progress kat first page What a Face

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  azzam on Wed Aug 18, 2010 4:23 pm

ahmdnzm wrote:
hayusri wrote:siapa jiran aku yer...aku no 21/U21..depan padang...

saya pon umah depan padang gak no 3 Cool

btw, dah update dengan latest progress kat first page What a Face

Thanks bro for the latest update Very Happy rumah kat photo tu yang row depan padang kan. Semua blok progress sama ke? Rolling Eyes

azzam

Posts : 9
Join date : 2010-03-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  ahmdnzm on Thu Aug 19, 2010 3:23 pm

sekarang ni progress same je untuk setiap baris rumah...luar rumah cam dah complete..tinggal pagar kat belakang je tak pasang.kat dalam rumah je banyak benda kena buat. Wink

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  cants33california on Mon Aug 23, 2010 1:52 pm

Salam,
Maaf ada update terbaru lagi dari Lebar Daun bila agak2 bole dpt CF and kunci?
If row depan pon progress sgt lembab , saya yg row blakang skali ..blakang rumah facing hutan .

cants33california

Posts : 1
Join date : 2010-08-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  ahmdnzm on Mon Aug 23, 2010 2:13 pm

cants33california wrote:Salam,
Maaf ada update terbaru lagi dari Lebar Daun bila agak2 bole dpt CF and kunci?
If row depan pon progress sgt lembab , saya yg row blakang skali ..blakang rumah facing hutan .

saya rasa the best way call je Lebar Daun untuk tanya update, CF dan kunci. saya call dulu , diorg cakap bulan 12 huhu

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  mhr on Mon Aug 23, 2010 3:11 pm

nak percaya ckp dorang pun da susah...dulu masa nak bli ckp bln 12'09 siap, pastu follow up ckp bln 04'10 siap, then bln 08'10 skarang bln 12'10 plak.. Mad

mhr

Posts : 15
Join date : 2010-06-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  mohd on Mon Aug 23, 2010 3:55 pm

yg sebnarnya derang pun x leh nak janji... tp bg sy, janji denda lewat siap n pendahuluan RM3000 (bg yg dpt 100% loan) dibayar.... selain finishing yg cantik n memuaskan....

mohd

Posts : 36
Join date : 2010-07-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  azzam on Thu Aug 26, 2010 5:26 pm

cants33california wrote:Salam,
Maaf ada update terbaru lagi dari Lebar Daun bila agak2 bole dpt CF and kunci?
If row depan pon progress sgt lembab , saya yg row blakang skali ..blakang rumah facing hutan .

Saya pon row belakang gak..opposite row, yang facing hutan...

azzam

Posts : 9
Join date : 2010-03-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  mohd on Tue Sep 28, 2010 4:56 pm

mnggu lps gi tgk umah.. tinggal nk pasang meter letrik n air n tunggu cf... surat bayar service n deposit api air da smpai... x tau la bole tolak guna deposit je atau x....

mohd

Posts : 36
Join date : 2010-07-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  ahmdnzm on Tue Sep 28, 2010 9:32 pm

esok plan nak pegi bayar deposit kat developer. lepas tu bole jenguk2 umah...lama ke nak dapat cf ni?

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  aishah on Mon Oct 04, 2010 3:25 pm

ahmdnzm wrote:esok plan nak pegi bayar deposit kat developer. lepas tu bole jenguk2 umah...lama ke nak dapat cf ni?

dah pegi tgk rumah lepas bayar deposit air dan api... jalan pun dah buka, boleh masuk tgk rumah dah... developer ckp insyaAllah bulan 11 dpt kunci, tgh apply cf skrg...developer infom harga marinha skrg 460k...

aishah

Posts : 5
Join date : 2010-07-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  ahmdnzm on Mon Oct 04, 2010 10:20 pm

dah ada yang plan nak extend dapur ke? Cool agak2 berapa la kosnya?

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  mhr on Mon Oct 04, 2010 11:15 pm

wah da start masuk topic renovation plak dkt2 nak dpt kunci nih..hehe Very Happy

mhr

Posts : 15
Join date : 2010-06-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  zhcorner on Wed Oct 06, 2010 9:36 am

mhr wrote:wah da start masuk topic renovation plak dkt2 nak dpt kunci nih..hehe Very Happy

seronoknyer tgk org dh nk dpt kunci n masuk rumah.. IRIS ntah bile la plak..harap IRIS xjd mcm marinha janji2 bapa kali janji nak siapnyer.. congrates pd ahli marinha..klo ade no. contact utk touch-up2 bole roger pd IRIS plak pasnie..biar murah asalkn bequality..

zhcorner

Posts : 26
Join date : 2010-09-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  mohd on Wed Oct 06, 2010 10:00 am

tgk mnggu lps derang dah touch up rumah.. makin kemas n cantik.... tp meter air n elektrik masih x pasang lg...

mohd

Posts : 36
Join date : 2010-07-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  azzam on Sun Oct 10, 2010 9:15 pm

Guys, nak tanya about MOT, bila kena sign...
Last time masa sign S&P, LD salesman informed MOT will be sign bila rumah almost completed/completed. Betoi ka? Rolling Eyes
So far saya tak sign lagi MOT nih. Dah ada yang sign ke?
From Feb 2010 sampai Sep 2010, lupa nak update billing address kat LD. Mana tau kalau2 ada surat from LD/lawyer request to sign MOT, but saya dah ter miss Question

azzam

Posts : 9
Join date : 2010-03-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  mohd on Fri Nov 19, 2010 11:41 am

sehari sblm raya haji gi tgk rumah... ada yg da dpt cf (mostly Marica)... meter elektrik pun da pasang... jalan da siap... nombor rumah n nama jalan pun dah ada... kaki lima semua da cantik (berkilat)... rasanya patut dah bole duduk kot.. x tau la klau lebar daun nak tunggu semua rumah dpt cf... atau skang tgh siapkn documentation... hopefully bole bg kunci mnggu dpn...

mohd

Posts : 36
Join date : 2010-07-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  ahmdnzm on Tue Nov 23, 2010 4:56 pm

mohd wrote:sehari sblm raya haji gi tgk rumah... ada yg da dpt cf (mostly Marica)... meter elektrik pun da pasang... jalan da siap... nombor rumah n nama jalan pun dah ada... kaki lima semua da cantik (berkilat)... rasanya patut dah bole duduk kot.. x tau la klau lebar daun nak tunggu semua rumah dpt cf... atau skang tgh siapkn documentation... hopefully bole bg kunci mnggu dpn...

lebar daun inform owner Marica pasal collect cf guna surat atau telefon? sampai sekarang takde surat pon nak amik cf ke ape ke?

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  mohd on Wed Nov 24, 2010 11:41 am

CF da dapat sbb tgk kat cermin rumah tu dah ada MBSA punyer sticker.... bkn guna surat atau call... smlm lebar daun call, nak confirmkn dah bayar duit meter air n elektrik. So sempat la tanya bile bole bagi kunci... dia kata pertengahan bln 12 nnt...

mohd

Posts : 36
Join date : 2010-07-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum