Bukit Bandaraya Community Forum
Please register to join Bukit Bandaraya Community Forum.

Only 1 minutes registration

1. choose username
2. email address
3. password... and DONE!

From
Bukit Bandaraya Community Forum

Phase 4B : Marinha and Marica

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Phase 4B : Marinha and Marica

Post  ahmdnzm on Mon Mar 15, 2010 10:33 am

Progress on 11 March 2010

[You must be registered and logged in to see this link.]

Amik gambar ni pada 18 Ogos 2010

[You must be registered and logged in to see this link.]

Plan Phase 4, Bukit Bandaraya Shah Alam

[You must be registered and logged in to see this link.]

Plan Marinha

[You must be registered and logged in to see this link.]


Last edited by ahmdnzm on Mon Sep 06, 2010 11:24 am; edited 3 times in total

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  azzam on Tue Mar 23, 2010 7:03 pm

Salam...
Nampaknyer kita berjiran ler nanti. Tp saya x ingat beli unit kat lorong mana...
Agak2 biler target siap and dapat kunci?

azzam

Posts : 9
Join date : 2010-03-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  ahmdnzm on Wed Mar 24, 2010 1:17 am

salam,

alamak bro, tak ingat ke beli kat lorong mane? saya beli kat lorong yang facing playground seperti dalam gmbr. Ada tanya gak dengan sales exec lebar daun. diorang jangka siap around mid-year tahun ni. tak tau la bole siap ke tak....serah kunci tu lagi 2-3 bulan lepas completion kot. huhu

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  shahrz on Fri Mar 26, 2010 11:28 pm

rasanya siap bulan June kot sbb lebar Daun kata next week dah nak tar dan hantar form utk CF inspection bulan May..harap2 dapat la bulan 6 ni... harga rumah dah naik.. phase 4C yg kecil 409K dan yg build up besar 459K.. beza 90K...

shahrz

Posts : 6
Join date : 2010-03-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  ahmdnzm on Sat Mar 27, 2010 6:50 pm

shahrz wrote:rasanya siap bulan June kot sbb lebar Daun kata next week dah nak tar dan hantar form utk CF inspection bulan May..harap2 dapat la bulan 6 ni... harga rumah dah naik.. phase 4C yg kecil 409K dan yg build up besar 459K.. beza 90K...

salam bro,

bagus la camtu..harap2 bole la siap dlm bulan June...bro beli umah kat phase ni gak ke? kat lorong mane? Smile

byk tol phase 4C tu naik harge ye Shocked ..harga tanah yg mahal kot...tapi saya tak sure plak ade build up kecik dan build up besar ...saya assume phase 4C ni build up semua sama... Question

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  shahrz on Thu Apr 01, 2010 11:38 pm

build up kecik yg lorong dimana belakangnya bukit...tapi masih 24 x 70. perasan security guard ada waktu malam jer.. nanti kita penduduk baru kena ambik juga security ni...tapi tak tau la berapa efficientnya ... tp lagi bagus dari tak da langsung... dengar kata penduduk sekrang bayar RM 35 sebulan...kena muafakat dlm bab security utk kesejahteraan penduduk...

shahrz

Posts : 6
Join date : 2010-03-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  Admin on Wed Apr 07, 2010 9:34 am

salam,
dah boleh buka thread pasal security ni.

Admin
Admin

Posts : 12
Join date : 2010-02-05

View user profile http://bukitbandaraya.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  ahmdnzm on Fri Apr 23, 2010 10:49 pm

sesiapa ada latest update pasal phase 4B ni? cam tak banyak progress je sejak bulan lepas.

Admin wrote:salam,
dah boleh buka thread pasal security ni.

pasal security ni kena tanya mereka yang dah duduk situ...ade ke owner phase 4A kat sini? sila-sila la roger ye bounce

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  azzam on Wed Apr 28, 2010 1:18 pm

ahmdnzm wrote:salam,

alamak bro, tak ingat ke beli kat lorong mane? saya beli kat lorong yang facing playground seperti dalam gmbr. Ada tanya gak dengan sales exec lebar daun. diorang jangka siap around mid-year tahun ni. tak tau la bole siap ke tak....serah kunci tu lagi 2-3 bulan lepas completion kot. huhu

Saya beli kat lorong yang facing bukit cerakah...dah lama gak x gi site visit tengok progress rumah

azzam

Posts : 9
Join date : 2010-03-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  shahrz on Thu Apr 29, 2010 11:20 pm

Salam semua... betul la..tak banyak progress sejak sebulan lepas... kata nak hand over bula June tinggal kenangan la... hampeh betul pemaju... janji kap lam ya nga.....aku dah macam jd project engineer ..setiap minggu aku p tengok.. ada la 2 3 kerat indon buat kerja... pemaju tgh sibuk buat phase sebelah... yg kita punya dah tinggal sikit sikit tapi buat sejemput sehari mau tahun depan la siap...rumah dah berkunci tp tak abis touch up lg. 2 minggu lepas lagi dah war2 nak pasang tiang lampu jalan..hampeh... buat longkang kat belakang pun tak abis lagi... pagar depan lagi la... buat sekerat jer... tu belum kira songe MBSA nak kuarkan CF.. cam Semi D tu dah lama siap tapi CF tak lepas... menanah juga nak bayar 2 rumah ni... Embarassed

shahrz

Posts : 6
Join date : 2010-03-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  ahmdnzm on Tue Jun 22, 2010 8:31 am

shahrz wrote:Salam semua... betul la..tak banyak progress sejak sebulan lepas... kata nak hand over bula June tinggal kenangan la... hampeh betul pemaju... janji kap lam ya nga.....aku dah macam jd project engineer ..setiap minggu aku p tengok.. ada la 2 3 kerat indon buat kerja... pemaju tgh sibuk buat phase sebelah... yg kita punya dah tinggal sikit sikit tapi buat sejemput sehari mau tahun depan la siap...rumah dah berkunci tp tak abis touch up lg. 2 minggu lepas lagi dah war2 nak pasang tiang lampu jalan..hampeh... buat longkang kat belakang pun tak abis lagi... pagar depan lagi la... buat sekerat jer... tu belum kira songe MBSA nak kuarkan CF.. cam Semi D tu dah lama siap tapi CF tak lepas... menanah juga nak bayar 2 rumah ni... Embarassed
\\

ape citer dgn phase marinha sekarang. lama dah tak jengok rumah..last month ada call lebar daun. diorang cakap siap bulan 12...pergh lama lagi tu confused ...tapi yang saya notice, byk part yg diorg buat semula, cam pagar tu diorg pecah semula, simen balik. kat dalam pon sama. pagar batu kat tingkat atas tu pon dipecah semula pastu ditinggikan lagi. tak ikut spec ke hape. part touch up ni lagi hampeh.byk tak siap lagi...

dah berapa percent lebar daun claim sekarang ni? saya dah stage 2(g) 75%

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  shahrz on Tue Jun 22, 2010 11:03 am

last week ada pergi tengok rumah selepas agak lama tak p tengok kerana kecewa ngan progress. nampaknya dah ok last week di mana cable letrik dah siap di tarik ke setiap rumah. dah tak da alasan lagi nape tak turap ngan tar jalan sbb semua kerja korek tanah dah habis. dah ada longgokan batu kerikil iaitu sebelum tar jalan. lampu jalan pun dah di pasang beserta pili bomba. cuma touch up tu agak lembab sebab dalam rumah masih banyak kerja cthnya suis belum pasang, tiles pecah belum ganti, pemegang tangga belum siap, ...tp touch up ni kejaap jer kalau betul betul buat..yang susah facilities kat luar tu sbb involve kerja kasar. rasa rasanya siap sebelum bulan 12 tp lebar daun dah takut nak cakap lebih awal..takut kena tiau lagi ngan buyer..nak selamat dia awal2 kata bulan 12. doa jer la siap sebelum bulan 12, anak nak sekolah darjah 1 kat sek bdr anggerik..kalau tak paah juga la...

shahrz

Posts : 6
Join date : 2010-03-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  ahmdnzm on Tue Jun 22, 2010 12:36 pm

alhamdullilah, ok la dah ade progress...aku pon kecewa gak dgn progress sebab tu lama dah tak pegi tgk padahal every weekend pegi shah alam Laughing kalo camni, memang kena call lebar daun tiap2 hari ni tanya progress. kasi pressure skit suruh cepat siap.

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

workmanship hampeh

Post  arafat on Thu Jul 01, 2010 7:06 pm

btul ke aku dgr lebar daun punya workmanship ni hampeh?end-up, customers have to spend more for own touch up...

arafat

Posts : 1
Join date : 2010-02-21

View user profile

Back to top Go down

lembab siut....

Post  mohd on Thu Jul 15, 2010 1:10 pm

dah 4 mnggu berturut2 tgk site.. mmg lambat giler progress... smlm tgk.. pagar belakang (dawai hijau tu) x pasang lagi.. mau nya nk mengamuk kat opis dia kt seksyen 9... kata siap bln 6... dulu masa gi sana bln 6.. dia kata akan bayar gantirugi apa ntah sbb lewat.. x tau btol ke x... klau korg perasan bnyk rumah yg retak kecik.. tp derang cover dgn cat semula... x tau la rumah tu ada prob dgn material atau spec....

mohd

Posts : 36
Join date : 2010-07-15

View user profile

Back to top Go down

security kena ada...

Post  mohd on Thu Jul 15, 2010 1:16 pm

shahrz wrote:build up kecik yg lorong dimana belakangnya bukit...tapi masih 24 x 70. perasan security guard ada waktu malam jer.. nanti kita penduduk baru kena ambik juga security ni...tapi tak tau la berapa efficientnya ... tp lagi bagus dari tak da langsung... dengar kata penduduk sekrang bayar RM 35 sebulan...kena muafakat dlm bab security utk kesejahteraan penduduk...

ni nnt kalau dah bertambah penduduk bayar RM15/20 jer sebulan...

mohd

Posts : 36
Join date : 2010-07-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  aishah on Sun Jul 18, 2010 8:10 pm

saya ade tgk umah marinha minggu lepas, diorng baru nk start turap jalan...progress mmg lambat... rase2 boleh ke ke tuntut ganti rugi or pg tribunal pengguna?

aishah

Posts : 5
Join date : 2010-07-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  mohd on Tue Jul 20, 2010 10:16 am

x payah susah2 nak tuntut.. mmg derang wajib bayar gantirugi.. kan clause gantirugi lewat siap tu ada dlm s&p... penat aku tunggu.. lps ni tunggu surat progress jer la... x payah nak susah2 tgk rumah...

mohd

Posts : 36
Join date : 2010-07-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  hayusri on Tue Aug 03, 2010 2:57 pm

mohd wrote:x payah susah2 nak tuntut.. mmg derang wajib bayar gantirugi.. kan clause gantirugi lewat siap tu ada dlm s&p... penat aku tunggu.. lps ni tunggu surat progress jer la... x payah nak susah2 tgk rumah...
kalau ikut dalam S&P..Marinha 10% per year...lebih kurang RM3k per month..kalau siap bulan December.Lebar Daun kena bayar RM15k kat aku...betul ker tu..dia bayar camna..guna cheque ker...
avatar
hayusri

Posts : 33
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  hayusri on Tue Aug 03, 2010 3:00 pm

aishah wrote:saya ade tgk umah marinha minggu lepas, diorng baru nk start turap jalan...progress mmg lambat... rase2 boleh ke ke tuntut ganti rugi or pg tribunal pengguna?
saya dah call Lebar Daun..dia kata akan bayar...kalau dia tak bayar...kita pergi tribunal pengguna..kalau tak silap ..tribunal pengguna boleh masuk kalau RM50k & below...itu kena check kat tribunal pengguna...
avatar
hayusri

Posts : 33
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  hayusri on Tue Aug 03, 2010 3:03 pm

hayusri wrote:
aishah wrote:saya ade tgk umah marinha minggu lepas, diorng baru nk start turap jalan...progress mmg lambat... rase2 boleh ke ke tuntut ganti rugi or pg tribunal pengguna?
saya dah call Lebar Daun..dia kata akan bayar...kalau dia tak bayar...kita pergi tribunal pengguna..kalau tak silap ..tribunal pengguna boleh masuk kalau RM50k & below...itu kena check kat tribunal pengguna...
bab tengok rumah nie..saya dari tarikh dia piling sampai sekarang..sebab saya every jogging kat situ...frust la juga ..tak dapat masuk rumah sebelum raya..hajat nak buat open house..next year la saya buat....saya Marinha depan padang..
avatar
hayusri

Posts : 33
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  hayusri on Tue Aug 03, 2010 3:08 pm

mohd wrote:
shahrz wrote:build up kecik yg lorong dimana belakangnya bukit...tapi masih 24 x 70. perasan security guard ada waktu malam jer.. nanti kita penduduk baru kena ambik juga security ni...tapi tak tau la berapa efficientnya ... tp lagi bagus dari tak da langsung... dengar kata penduduk sekrang bayar RM 35 sebulan...kena muafakat dlm bab security utk kesejahteraan penduduk...

ni nanti kalau dah bertambah penduduk bayar RM15/20 jer sebulan...

sekarang nie..saya duduk kat Bukit Bandaraya juga..tapi penduduk lorong tak nak guna guard..tension juga..sebab bila malam tidur dalam ketakutan...alasan diaorang..kita sama-sama pantau...pantau sampai pukul 10.00 malam boleh lah..pas tu ..semua pakat tidur...harap-harap pindah rumah baru nie...kita sepakat guna guard..bayar RM100 pun tak per..untuk keselamatan..suruh guard..jaga siang malam...
avatar
hayusri

Posts : 33
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  mohd on Wed Aug 11, 2010 2:30 pm

surat progress da dpt... bila nak full settlement n bg kunci ntah... tinggal nak tunggu CF kot...

mohd

Posts : 36
Join date : 2010-07-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  ahmdnzm on Wed Aug 11, 2010 5:55 pm

mohd wrote:surat progress da dpt... bila nak full settlement n bg kunci ntah... tinggal nak tunggu CF kot...

kira sepatutnya semua dah siap la kan? tinggal nak masuk elektrik dan air. pastu tunggu CF. weekend ni bole la ushar rumah. jangan claim2 tapi tak siap lagi sudah..huhu Mad

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  mhr on Fri Aug 13, 2010 12:03 am

ahmdnzm wrote:kira sepatutnya semua dah siap la kan? tinggal nak masuk elektrik dan air. pastu tunggu CF. weekend ni bole la ushar rumah. jangan claim2 tapi tak siap lagi sudah..huhu Mad

Smlm pg usha rumah..jln da turap tp tgk byk rumah kene simen balik mcm ade crack line... blum masuk rumah da byk tampal2 Mad

mhr

Posts : 15
Join date : 2010-06-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 4B : Marinha and Marica

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum