Bukit Bandaraya Community Forum
Please register to join Bukit Bandaraya Community Forum.

Only 1 minutes registration

1. choose username
2. email address
3. password... and DONE!

From
Bukit Bandaraya Community Forum

Lawyer (S&P + Loan bank)

View previous topic View next topic Go down

Lawyer (S&P + Loan bank)

Post  chickar on Mon Mar 08, 2010 8:51 pm

Biasanya berapa lama tempoh nak process S&P lepas kita sign agreement lawyer S&P?
untuk kita proceed dgn lawyer (loan bank) betul ke kita kena tunggu S&P process tu complete?
terima kasih. Question

chickar

Posts : 19
Join date : 2010-02-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Lawyer (S&P + Loan bank)

Post  Admin on Wed Apr 07, 2010 2:56 pm

betulkan saya kalau saya tersilap,

paling cepat 3 hari, lepas sign aggrement nak beil rumah tuh, lawyer developer akan sediakan snp utk kita, sementara tunggu snp siap, kita dah boleh cari bank sbb proses dekat bank pun makan masa gak.

tips:
semasa nak pilih lawyer developer tu ( kita boleh pilih mana satu kita nak ), cari yg bedekatan org kws anda supaya senang nak berurusan. atau pun, bagitahu lawyer siap2, apa2 dokumen, sila hantar ke tempt anda ( rumah/tmpt keje ) utk di sign, kalau lawyer setuju, then kita ambil dia le.

lawyer bank pun sama, kita pilih mana yg kita selesa.

cadangan saya:
ambil lawyer yg sama utk developer & bank, boleh jimat masa sbb perkara ptg dlm tempoh 3 bln ni ialah masa supaya tak kena pemalti nanti.

Admin
Admin

Posts : 12
Join date : 2010-02-05

View user profile http://bukitbandaraya.forumotion.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum