Bukit Bandaraya Community Forum
Please register to join Bukit Bandaraya Community Forum.

Only 1 minutes registration

1. choose username
2. email address
3. password... and DONE!

From
Bukit Bandaraya Community Forum

suaikenal: encikx

View previous topic View next topic Go down

suaikenal: encikx

Post  encikx on Tue Mar 02, 2010 8:41 am

Nick : encikx
House Type : minta cadangan ahli2 forum lain
Location : putra heights

encikx

Posts : 6
Join date : 2010-03-02

View user profile

Back to top Go down

Re: suaikenal: encikx

Post  ahmdnzm on Thu Mar 04, 2010 12:20 pm

masih survery2 nak beli rumah ke bro? buat duduk atau investment?

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: suaikenal: encikx

Post  encikx on Thu Mar 04, 2010 12:24 pm

duduk bro, nak invest duit tak berapa byk. jenis mana satu yg agak2 ok dgn nilainya bro?
saya mementingkan luas & harga. rekemen skit

encikx

Posts : 6
Join date : 2010-03-02

View user profile

Back to top Go down

Re: suaikenal: encikx

Post  ahmdnzm on Thu Mar 04, 2010 12:41 pm

alamak...mende ni subjective...hanya owner je yg tahu nak macam mana.budget nak cari rumah dalam harga berapa? kalo BBSA ni saya tahu ade 2 phase je yg under construction, phase 5D dan 4C. phase lain tak sure la plak. harga dua-dua phase ni saya tak sure.kena tanye saudari kita yg beli rumah phase 5D tu.

time saya pilih beli umah ni priority saya pada location je. saya nak cari rumah dalam area shah alam. masa saya tgh survery tu ade 2 pilihan je yg below budget 400k. sama ada cahaya alam u12 atau bbsa u11. saya pilih BBSA coz dekat dgn bukit..sejukkk....hehehe

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: suaikenal: encikx

Post  encikx on Fri Mar 05, 2010 8:40 am

sejukkk tu yg lain macam sikit tuh. bagus utk perkembangan keluarga.

phase 4c tu rumah jenis apa? apa namanya?

encikx

Posts : 6
Join date : 2010-03-02

View user profile

Back to top Go down

Re: suaikenal: encikx

Post  ahmdnzm on Fri Mar 05, 2010 9:32 am

phase 4C tu same je dgn phase 4B (marinha). kalo ade pi BBSA, betul2 sebelah kolam bukit cerakah tu, phase tu tgh under construction. piling dah siap. kalo minat mancing, pagi2 bole jalan kaki pi mancing kat kolam tu hehe

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: suaikenal: encikx

Post  chickar on Mon Mar 08, 2010 8:37 pm

ahmdnzm wrote:alamak...mende ni subjective...hanya owner je yg tahu nak macam mana.budget nak cari rumah dalam harga berapa? kalo BBSA ni saya tahu ade 2 phase je yg under construction, phase 5D dan 4C. phase lain tak sure la plak. harga dua-dua phase ni saya tak sure.kena tanye saudari kita yg beli rumah phase 5D tu.

time saya pilih beli umah ni priority saya pada location je. saya nak cari rumah dalam area shah alam. masa saya tgh survery tu ade 2 pilihan je yg below budget 400k. sama ada cahaya alam u12 atau bbsa u11. saya pilih BBSA coz dekat dgn bukit..sejukkk....hehehe

phase 5D tu Iris namanya unit dia xbyak intermediate rasenya dah habis sbb i org yg second last booking intermediate unit. tapi mungkin ada lagi end lot unit dan boleh refer dgn sale exec lebar daun. setahu i end lot semua harga RM500k++ sbb tanah dia mmg agak luas. nnt boleh refer kat LD office.

chickar

Posts : 19
Join date : 2010-02-26

View user profile

Back to top Go down

Re: suaikenal: encikx

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum