Bukit Bandaraya Community Forum
Please register to join Bukit Bandaraya Community Forum.

Only 1 minutes registration

1. choose username
2. email address
3. password... and DONE!

From
Bukit Bandaraya Community Forum

Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  MKK on Mon Dec 16, 2013 11:04 pm

hazrul wrote:Salam semua,

Tolong tinggal no. telofon semua kat sini utk senang dihubungi.
Kalau nak buat bantahan kan LD pun senang nak kumpul org. Page ni nampak gayanya jarang2 je kita semua bukak.
mungkin dah malas nak layan kerenah LD ni. I Baru dpt msg from bank yg full installment dah kena bayar start 1 dec 2013. Kunci tak tau cerita lagi... Sad 

So, drop your phone no. and we can create whatapps group later.

Thank you  

Pls add us in the whatapps group...
1. Khairizal 0193134261
2. Yazee 0192365049

MKK

Posts : 5
Join date : 2010-08-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  JaniceTanSiewLian on Wed Dec 18, 2013 10:28 am

MKK wrote:
hazrul wrote:Salam semua,

Tolong tinggal no. telofon semua kat sini utk senang dihubungi.
Kalau nak buat bantahan kan LD pun senang nak kumpul org. Page ni nampak gayanya jarang2 je kita semua bukak.
mungkin dah malas nak layan kerenah LD ni. I Baru dpt msg from bank yg full installment dah kena bayar start 1 dec 2013. Kunci tak tau cerita lagi... Sad 

So, drop your phone no. and we can create whatapps group later.

Thank you  

Pls add us in the whatapps group...
1. Khairizal 0193134261
2. Yazee 0192365049

Me too...
3. Janice 012 3312026

JaniceTanSiewLian

Posts : 4
Join date : 2011-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  amelia1316 on Thu Dec 19, 2013 3:30 pm

Salam, saya juga buyer emilia. Last week ada servey kesana n tgk depa da buat jalan. Tp tak tau bila serahan kunci. Rasanya mcm tak dpt by end dec ni lg. add me juga at whatsapp emilia 0123695683

amelia1316

Posts : 1
Join date : 2013-12-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  nzr187 on Fri Dec 20, 2013 1:29 pm

Pembeli unit emilia
Nazri : 012-2924485 (whatsap)


Last edited by nzr187 on Thu Dec 26, 2013 11:58 am; edited 1 time in total

nzr187

Posts : 6
Join date : 2013-02-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  pritam_singh on Mon Dec 23, 2013 4:04 pm

I'm sorry to sound like a pessimist, but I think it is quite possible that the developer will give us keys (i.e. Vacant Possession) with only a Temporary CF.

This means for the buyer, there will be no more LAD claims after the VP date and also buyer will not be allowed to move-in or even renovate until Final CF is issued (which may be another 2 - 3 months down the road).

So is it possible that we may only be able to move in in April/May 2014 based developers January 2014 deadline and estimated 2-3 months CF dates?

What about the other 24" house being built besides ours? Theirs seems to be progressing quite fast (maybe because they pay more then double our purchase price). Maybe developer is planning to hand-over both these phase together?

pritam_singh

Posts : 3
Join date : 2013-02-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  nzr187 on Thu Dec 26, 2013 12:09 pm

Info terkini dari pihak pemaju... kunci akan diserahkan paling awal pada bln april 2014 & paling lewat Jun 2014. Pastikan tuntutan LAD dibuat & disahkan sblm anda tandatangan penerimaan kunci. Cek tuntutan LAD anda akan diberikan dalam tempoh 3 -6 bln selepas kunci rumah diserahkan.

* info dari staff lebar daun.

nzr187

Posts : 6
Join date : 2013-02-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  stamix on Fri Jan 03, 2014 9:33 pm

hazrul wrote:Salam semua,

Tolong tinggal no. telofon semua kat sini utk senang dihubungi.
Kalau nak buat bantahan kan LD pun senang nak kumpul org. Page ni nampak gayanya jarang2 je kita semua bukak.
mungkin dah malas nak layan kerenah LD ni. I Baru dpt msg from bank yg full installment dah kena bayar start 1 dec 2013. Kunci tak tau cerita lagi... Sad 

So, drop your phone no. and we can create whatapps group later.

Thank you  

Pembeli senasib Rostam - 0126555546

stamix

Posts : 1
Join date : 2014-01-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  AKAS on Mon Jan 06, 2014 12:50 am

please add me in the whatsapp group :

Khaliq - 0192648050

AKAS

Posts : 1
Join date : 2014-01-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  nzr187 on Mon Jan 06, 2014 10:42 am

012-2924485 (Naz)

nzr187

Posts : 6
Join date : 2013-02-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  pritam_singh on Mon Jan 06, 2014 2:50 pm

Add me to 013 244 0501

pritam_singh

Posts : 3
Join date : 2013-02-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  yanty adnan on Wed Jan 08, 2014 2:57 pm

[quote="nzr187"]Info terkini dari pihak pemaju... kunci akan diserahkan paling awal pada bln april 2014 & paling lewat Jun 2014. Pastikan tuntutan LAD dibuat & disahkan sblm anda tandatangan penerimaan kunci. Cek tuntutan LAD anda akan diberikan dalam tempoh 3 -6 bln selepas kunci rumah diserahkan.

* info dari staff lebar daun.[/quote


dalam s&p kata LAD akan dibayar immediate!!..
ishhh...penat da bayar interest nih!!lama tu nak tggu 6 bulan..

by the way... plz add me in... yanty:012-5992430

yanty adnan

Posts : 1
Join date : 2014-01-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  ismi on Thu Jan 23, 2014 4:59 pm

masukkan nama saya dlm list group whatapp... ismi - 01114224108 Smile 

ismi

Posts : 1
Join date : 2013-12-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  jumalij23 on Wed Feb 19, 2014 8:18 pm

Saye br g lawat site harituh, jalan depan umah dah 70% siap, back alley dah siap sepenuh nye, tiang lampu jalan dpn umah belom pasang.

Tolong add saye dlm group whatsapp, 0173102490 . Tq.

jumalij23

Posts : 8
Join date : 2012-03-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  lan_miker on Wed Mar 05, 2014 12:04 am

Please add me also Azlan Alang 0182299972


lan_miker

Posts : 1
Join date : 2014-03-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  anwar982 on Sun Mar 16, 2014 1:31 am

add me..anwar 0177112341

anwar982

Posts : 2
Join date : 2013-06-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  Wani7531 on Fri Jun 06, 2014 1:56 am

Add me: wani 019 3631278

Wani7531

Posts : 1
Join date : 2014-06-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  Hidayat on Sat Jun 07, 2014 6:19 pm

Assalammualaikum semua..
Mohon serta.. Hidayat 012 200 0402
Thx

Hidayat

Posts : 1
Join date : 2014-06-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  khalil_aman on Thu Jun 12, 2014 11:47 am

Assalamualaikum semua.

mohon add saya dlm whatsapp group..012-3638573

saya baru je join. maybe ramai yg kene late payment charges oleh LD. bila tanya bank..dorg salahkan LD. nmpk proses in akan lmbtkan lagi tarikh ambil kunci..harap owner lain boleh share experience.

khalil_aman

Posts : 1
Join date : 2014-06-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  msufiz on Tue Jun 24, 2014 12:38 am

Assalamualaikum,

Mohon add saya dalam whatsapp group

Sufi - 0192296996


msufiz

Posts : 1
Join date : 2014-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  fazrul on Tue Jul 08, 2014 11:58 am

salam.
masukkan saya dalam group ye.
fazrul 0193997242

kes saya pon kena penalty oleh lebar daun sebab bank lewat bayar.
call bank tanya kenapa lewat bayar kat lebar daun walhal every month tak penah fail potong gaji.
then bank kata akan check dengan lebar daun. Lebar daun failed to show statement said bank lewat bayar.
harini (8/7/2014) Lebar Daun kata akan bagi jawapan.

fazrul

Posts : 1
Join date : 2014-07-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  amirullah on Thu Sep 04, 2014 2:19 am

Assalamualaikum Semua,

Kes saya pun sama, LD nk charges late payment sbb bank lambat bayar, ini rumah pertama saya, so xder xperience dgn bnda2 mcm ni, diharap warga BBSA boleh bg tips utk next step, ataupun sy mmg kna jgk byr charge tu.

sila add saya dlm group kalau boleh
amir 0192696963

amirullah

Posts : 1
Join date : 2014-09-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  arihusni79 on Fri Sep 19, 2014 3:06 am

masukkan saya juga dlm group whatsapp emilia, 0193841471, salam perkenalan, saya Ari

arihusni79

Posts : 1
Join date : 2014-09-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum