Bukit Bandaraya Community Forum
Please register to join Bukit Bandaraya Community Forum.

Only 1 minutes registration

1. choose username
2. email address
3. password... and DONE!

From
Bukit Bandaraya Community Forum

Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  faizalis on Tue Nov 09, 2010 11:26 am

Ni projek baru kat BBSA.
Ada yang dah beli? Rasanya macam berminat.
Mungkin ada yang boleh share macam mana rupa pelan rumah ni.
Harga boleh tahan dalam RM370,000.
Lokasi atas bukit berdekatan dengan Marinha/Marica. Rasanya ni tempat paling tinggi kat BBSA mengadap tasik belakang tu.

faizalis

Posts : 5
Join date : 2010-11-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  hisham on Mon Dec 06, 2010 1:57 pm

faizalis wrote:Ni projek baru kat BBSA.
Ada yang dah beli? Rasanya macam berminat.
Mungkin ada yang boleh share macam mana rupa pelan rumah ni.
Harga boleh tahan dalam RM370,000.
Lokasi atas bukit berdekatan dengan Marinha/Marica. Rasanya ni tempat paling tinggi kat BBSA mengadap tasik belakang tu.

wow..20x70 harga RM370K..boleh tahan mahal nya...sebab kedudukan tinggi kot harga mahal..

hisham

Posts : 43
Join date : 2010-08-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  zullars on Fri Feb 25, 2011 9:54 am

Ada launch ke rumah ni? Di mana?

zullars

Posts : 3
Join date : 2011-02-17

View user profile

Back to top Go down

emilia

Post  nazima on Tue Apr 19, 2011 11:17 am

location dkt apt sri nuang..
dkt dgn area tangki air..
baru ade ceracak besi je.. first phase dkt dgn bukit tu..
skrg price dah rm 415999... Sad
kejap je dah naik harga...

nazima

Posts : 2
Join date : 2011-04-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  jumalij23 on Mon Mar 19, 2012 3:10 pm

Hi sumer, xde org nk post gamba progress ker;p
Last time before saye outstation, nmpk show house emillia cam in progress..
Kalo sape2 ade g usha tapak construction, amek laa gamba show house n then post..
Bley kite tgk rmi2, thank you sume!!

jumalij23

Posts : 8
Join date : 2012-03-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  jumalij23 on Mon Mar 19, 2012 3:58 pm

Nih nk share digital brochure for Emillia project;)

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sorry for low quality pics, harap2 ini membantu serba sedikit!!

jumalij23

Posts : 8
Join date : 2012-03-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  zullars on Mon Mar 19, 2012 4:35 pm

Berapa harga?

zullars

Posts : 3
Join date : 2011-02-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  jumalij23 on Mon Mar 19, 2012 4:40 pm

Harituh mase saye beli rm370k lah, tp maybe skang dah naik sket kot..
Kalo pasal price n availability, better tye lebar daun since harge berubah2:)

jumalij23

Posts : 8
Join date : 2012-03-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  zullars on Mon Mar 19, 2012 4:43 pm

Kalau ni betul rumah yg saya tgk di wisma LD, Rm480K rasanya....

zullars

Posts : 3
Join date : 2011-02-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  jumalij23 on Mon Mar 19, 2012 4:49 pm

zullars, ade beli umah from LD x lg? oooo dah 480k yeh, cpt nye naik..

jumalij23

Posts : 8
Join date : 2012-03-19

View user profile

Back to top Go down

EMMILIA-

Post  norazam18 on Sun Mar 25, 2012 8:25 pm

boleh ke rumah ni siap by oct 2012 spt dlm S&P??? progress pun baru 30%.... kalu lambat, LD kena byr penalti 10% to each buyer. Laughing

norazam18

Posts : 10
Join date : 2012-03-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  jumalij23 on Mon Mar 26, 2012 8:45 am

hehe yg tuh laa kite nk dgr, 10% from ape norazam?

jumalij23

Posts : 8
Join date : 2012-03-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  norazam18 on Sun Apr 01, 2012 10:20 am

jumalij23 wrote:hehe yg tuh laa kite nk dgr, 10% from ape norazam?


apa yg saya baca dlm S&P tu.... from apa.... kita baca balik S&P.... btw... rumah jumaljij23 no berape?

norazam18

Posts : 10
Join date : 2012-03-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  nazri rais on Mon May 14, 2012 11:38 am

Perkembangan fasa emilia (mei 2012)

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

nazri rais

Posts : 1
Join date : 2012-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  kj on Tue May 15, 2012 3:11 pm

salam everybody,

Just nak tanya, skrg ni dah berapa % progress base on bank billing

kj

Posts : 2
Join date : 2010-12-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  MKK on Wed May 16, 2012 9:08 pm

Based on my discussion dgn LD maybe delay for another 6 months...Lambat lagi le siap gamaknya.. Twisted Evil Kalau ikut bank billing baru 10%..Claim utk foundation & footing...

MKK

Posts : 5
Join date : 2010-08-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  mzakik on Fri Nov 02, 2012 8:52 pm

As salam all,

I'm new comer in this forum & salah sorang pembeli EMILLIA.
Aper citer rumah kita ni yer...klu tengok progress site, setahun pon dr skrg xtentu siap lg rumah kita. Very slow...aper yg perlu kita buat yer...?

mzakik

Posts : 5
Join date : 2012-07-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  hazrul on Thu Nov 08, 2012 3:57 pm

Salam..saya pun baru kat forum ni..juga salah seorang pembeli Emilia ni.. mmg slow nampak gayanya LD ni.. Dapat info kata bulan 3 baru siap..then ada kata lewat lagi dr tu..mana satu ni? Question
kalau pegi, nak nampak org kerja pun susah.. pale

hazrul

Posts : 6
Join date : 2012-11-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  mzakik on Wed Nov 14, 2012 8:16 pm

hazrul: klu tengok progress memang sekejap jalan sekejap tidak, tahun pertama dulu nampak tanah rata jer. klu LD kata lg 3 bln siap, memang xyakin langsung coz baris yang paling belakang (menghadap hutan), corner lot unit wall pon tak naik lg. that is why skrg LD tutup jln masuk nak g tapak projek,
so that buyer xbleh nak monitor.

mzakik

Posts : 5
Join date : 2012-07-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  hazrul on Tue Nov 20, 2012 4:11 pm

Mzakik: tq for the info. Aku mmg dah fed up nak pg tgk. Asyik pg mcm tak ada perubahan je. So, apa yg leh kita buat?

hazrul

Posts : 6
Join date : 2012-11-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  norazam18 on Fri Nov 30, 2012 9:19 pm

hazrul wrote:Mzakik: tq for the info. Aku mmg dah fed up nak pg tgk. Asyik pg mcm tak ada perubahan je. So, apa yg leh kita buat?


SALAM.... saya baru last 2 weeks gi site... musim hujan... tanah pun lecak... dpt tengok rumah yg paling depan & yg menghadap hutan (sebelah project Colaris) dah siap plaster... yg menghadap bukit tu dah ada tiles di dinding... rumah saya atap x der lg... baru siap dinding... longkang tengah buat... kata sales person di LD : b4 raya 2013 dapat kunci... entah ler... yg geram tu progress rumah Colaris cepat lak... apa2 pun saya akan claim LAD dari LD... jgn harap saya diamkan diri...

norazam18

Posts : 10
Join date : 2012-03-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  norazam18 on Fri Nov 30, 2012 9:30 pm

mzakik wrote:hazrul: klu tengok progress memang sekejap jalan sekejap tidak, tahun pertama dulu nampak tanah rata jer. klu LD kata lg 3 bln siap, memang xyakin langsung coz baris yang paling belakang (menghadap hutan), corner lot unit wall pon tak naik lg. that is why skrg LD tutup jln masuk nak g tapak projek,
so that buyer xbleh nak monitor.

nanti saya post gambar2 yg saya ambil masa gi site... so, boleh agak progress nya... Smile

norazam18

Posts : 10
Join date : 2012-03-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  MKK on Mon Dec 03, 2012 10:14 pm

Hmmm...Boleh pulak diorang accelerate progress Collaris...Padahal kita dah sign S&P lebih awal utk phase yg kita beli ni... Mad ..Musim2 hujan ni makin slow la progress...

MKK

Posts : 5
Join date : 2010-08-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  hazrul on Thu Dec 06, 2012 1:41 pm

norazam: kalau dah amik gambr nnti tlg postkan...blh gak tgk2..boleh masuk ke sampai kat kawasan umah?

hazrul

Posts : 6
Join date : 2012-11-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  mzakik on Fri Jan 18, 2013 10:35 pm

Just nak share, bulan lepas saya dapat satu notis dr Maybank saying that Fire/Houseowner Insurance (CAR) dah expired coz project delay. Maybank soh buyer Emillia dapatkan copy renew insurance dr LD dan submit kat Maybank coz LD Development tak renew insurance tu lg. Tp bila saya pergi office LD (15/1), dia langsung tak aware tentang benda ni dan baru nak check & macam diorang tak tau pon aper benda yg dikatakan CAR? yg sedap nyer sorang pompuan dr Credit Control tu kata diorang tak dapat lg. Tp bila tny aper yg awak tak dapat lg? awak nak dapat dr mana? dia xleh jawab...malah dia soh balik dan tunggu ajer...Panassss...
Walhal, semasa saya kompom ngan Maybank, dia bg masa sampai Mid of January ajer, klu tak Maybank akan auto renew CAR insurance & automatically the premium cost mesti ditanggung oleh buyer, byright responsible di bawah LD. So saya kata ngan LD, klu Maybank auto renew, boleh ker saya charge back kpd LD? Diaorg terus cuak..Lepas tu terus dia bincang balik ngan bos dia (Madam Chan), dia promise & kata LD akan settlekan by 23/1.
So, siapa lg buyer Emillia yg amek loan ngan Maybank, mb korang pon da dapat notis yg sama dan boleh f/up ngan LD lepas 23/1.
Saya naik bhgn Development lak, tny tentang CAR...pon sama tercengang2 gak. Tny progress Emillia & bila target nak siap, lg la tak tau...dia terus amek no. contact & promise akan update balik, tp sampai hr ni xkol pon. Terus terpikir, macam diorang ni xamek kesah tentang project Emillia...

mzakik

Posts : 5
Join date : 2012-07-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Emillia (20x70) b.u. 1822 f

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum