Bukit Bandaraya Community Forum
Please register to join Bukit Bandaraya Community Forum.

Only 1 minutes registration

1. choose username
2. email address
3. password... and DONE!

From
Bukit Bandaraya Community Forum

BB xde shop lot/ kedai ker?

View previous topic View next topic Go down

BB xde shop lot/ kedai ker?

Post  mohd on Thu Jul 15, 2010 1:25 pm

Bila la LD nak bangunkan rumah kedai/supermarket kat BB agaknya? ke mmg xde dlm pelan pembangunan?

mohd

Posts : 36
Join date : 2010-07-15

View user profile

Back to top Go down

Re: BB xde shop lot/ kedai ker?

Post  nas_fasi on Sat Jul 17, 2010 7:16 pm

mohd wrote:Bila la LD nak bangunkan rumah kedai/supermarket kat BB agaknya? ke mmg xde dlm pelan pembangunan?

bukit bandaraya takda access ke tol setia alam ke..macam sebelah je ke tol..

nas_fasi

Posts : 3
Join date : 2010-07-17

View user profile

Back to top Go down

Re: BB xde shop lot/ kedai ker?

Post  ahmdnzm on Sun Jul 18, 2010 8:33 pm

salam,

rumah kedai ada dalam pelan.tapi tak tau la bila nak buat.rumah biasa pon buat skit² Rolling Eyes

saya ada tengok pelan perancangan shah alam, cam takde je access ke tol setia alam.lgpon nanti plus rugi plak cos ramai orang dari setia alam, klang etc potong ikut access bukit bandaraya ke bandar shah alam.sibuk plak jalan bukit bandaraya ni huhu

ahmdnzm

Posts : 44
Join date : 2010-03-01

View user profile

Back to top Go down

Re: BB xde shop lot/ kedai ker?

Post  nas_fasi on Sun Jul 18, 2010 8:38 pm

owh ye ke..tp mcm ada jalan yg besar mati dkt menghala ke tenby school..seems like ada perancangan tp xtau la bile..tp ok la kalo jln bukit bandaraya bz sket br la lagi membangun.. n org shah alam pon boleh g shoping kt setia city mall nnt.. bounce

nas_fasi

Posts : 3
Join date : 2010-07-17

View user profile

Back to top Go down

Re: BB xde shop lot/ kedai ker?

Post  mohd on Mon Jul 19, 2010 10:37 am

tp bz sgt pun susah jg.. bnyk masalah timbul... tgk mcm kat seksyen 7 baru tu.. ramai kwn2 aku menyesal beli rumah kat ctu..
elok x yah buat la access ke highway sebelah tu.. biar tenang jer kaw BB... karang lori masuk abes jalan2...

mohd

Posts : 36
Join date : 2010-07-15

View user profile

Back to top Go down

Re: BB xde shop lot/ kedai ker?

Post  jeed on Tue Jul 20, 2010 2:06 am

Saya, walaupun akan safe lebih kurang 10km one way utk saya pergi kerja ke Meru kalau link BBSA dgn hi-way Setia Alam dibuat, tapi saya tak setuju. Baik tak payah. Sekarang ni nak keluar pagi2 di traffic light Sek. 8 pun dah kena q panjang. Kalau di link nya dgn Tol Setia Alam tak tau jadi mcm mana. Harus diingat, area sebelah sini Shah Alam adalah kawasan perumahan. Bayangkan juga keadaan roundabout dekat Tesco & TL dekat Concord Hotel tu, apa akan jadi kalau dah penuh dgn lori2 yg short-cut melalui BBSA. Saya sangat setuju kalau link to hi-way dibuka untuk penduduk BBSA sahaja. Tapi tak tau, boleh buat ker?

jeed

Posts : 5
Join date : 2010-06-01

View user profile

Back to top Go down

Re: BB xde shop lot/ kedai ker?

Post  nas_fasi on Wed Jul 21, 2010 11:37 pm

boleh..dgn syarat diletakkan palang yg hanya kenderaan ringan saja boleh lalu..sama mcm bypass dkt batu tiga - USJ persiaran tujuan...sampai harini xjem..sbb kete je lalu..lori2 xleh lalu..acces to toll is important for future..baru market rumah naik..

nas_fasi

Posts : 3
Join date : 2010-07-17

View user profile

Back to top Go down

Re: BB xde shop lot/ kedai ker?

Post  Lisha on Mon Apr 11, 2011 3:29 pm

Boleh ke Lebar Daun masok pelan utk access pergi setia alam tapi macam desa park city hanya penduduk Bukit Bandaraya saja yg boleh lalu?

Lisha

Posts : 5
Join date : 2011-04-11

View user profile

Back to top Go down

Re: BB xde shop lot/ kedai ker?

Post  hayusri on Mon Aug 08, 2011 10:42 am

Lisha wrote:Boleh ke Lebar Daun masok pelan utk access pergi setia alam tapi macam desa park city hanya penduduk Bukit Bandaraya saja yg boleh lalu?
komersial nie akan ada..tapi tak tahu bila..kita beli jer la kat Sec 8 tu..kena list kan apa nak beli..he..he..
avatar
hayusri

Posts : 33
Join date : 2010-08-03

View user profile

Back to top Go down

Re: BB xde shop lot/ kedai ker?

Post  mohd on Tue Aug 09, 2011 10:08 am

Giant seksyen 9 tu kan dekat....;p

mohd

Posts : 36
Join date : 2010-07-15

View user profile

Back to top Go down

Re: BB xde shop lot/ kedai ker?

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum