Bukit Bandaraya Community Forum
Please register to join Bukit Bandaraya Community Forum.

Only 1 minutes registration

1. choose username
2. email address
3. password... and DONE!

From
Bukit Bandaraya Community Forum

Phase 5D: Iris

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

View previous topic View next topic Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  mame on Mon Oct 03, 2011 11:35 am

hisham wrote:
mame wrote:salam. anybody knows pasal late handover claim atau LED? LED tu stand untuk apa? blh citer sket. tq.

LED boleh refer dlm S&P. Tengok tarikh stamping S&P dan compare ngan surat handover. Kalau tak sama boleh tanya LD unt tuntut LED. LED stand for liquidated damaged.

thanks alot. shall require to LD.

mame

Posts : 9
Join date : 2011-09-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  jupiter on Mon Oct 03, 2011 12:59 pm

salam.. ada yg dah start repair defect? saya dah hantar defect list seminggu lebih..so far belum start apa2 lagi..

jupiter

Posts : 15
Join date : 2011-08-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  hisham on Mon Oct 03, 2011 1:09 pm

jupiter wrote:salam.. ada yg dah start repair defect? saya dah hantar defect list seminggu lebih..so far belum start apa2 lagi..

skrg dah ramai yg ambik kunci kena "Q" even saya yang collect kunci awal pun defect repair x siap lagi.

hisham

Posts : 43
Join date : 2010-08-05

View user profile

Back to top Go down

LED

Post  mame on Mon Oct 03, 2011 4:05 pm

salam. td dhgi ofis LD tny pasal LED. dapat la claim tu sebab saya sign S&P in June 2009. Alhamdulillah boleh cover expenses masuk rumah baru. Laughing

mame

Posts : 9
Join date : 2011-09-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  hisham on Mon Oct 03, 2011 4:20 pm

mame wrote:salam. td dhgi ofis LD tny pasal LED. dapat la claim tu sebab saya sign S&P in June 2009. Alhamdulillah boleh cover expenses masuk rumah baru. Laughing

ok lah tu..boleh lah extend tepi corner rumah tu...tak pun buat cabinet dapur... Very Happy

hisham

Posts : 43
Join date : 2010-08-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  jupiter on Mon Oct 03, 2011 4:35 pm

defect yg siling basah tu rasanya kena pecahkan semula tiles tandas tingkat atas, buat waterproofing.. itulah..saya pun plan nak pindah awal.. mungkin tepaksa postpone ke bulan 11 atau 12 kalau defect lambat repair.

jupiter

Posts : 15
Join date : 2011-08-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  mame on Mon Oct 03, 2011 7:39 pm


ok lah tu..boleh lah extend tepi corner rumah tu...tak pun buat cabinet dapur... Very Happy [/quote]

extend blm lg kot, buat awning je kt blkg. nk tambah perabut sikit la. dulu duk rumah sewa saja tak buat stok perabut supaya senang nk pindah.

mame

Posts : 9
Join date : 2011-09-21

View user profile

Back to top Go down

Post  protogyl on Mon Oct 10, 2011 9:42 pm

.


Last edited by protogyl on Wed Jul 31, 2013 8:01 pm; edited 1 time in total

protogyl

Posts : 7
Join date : 2011-04-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  jupiter on Wed Oct 12, 2011 1:37 pm

Raul7771 wrote:kepala paip, shower kene curik.. hangin jer aku..

semalam saya tgk toilet bawah saya pun dah kena curik kepala paip & shower.. rasanya diorang curi masa hujung minggu.. elok je dpt kunci terus curik ye..kenapa x curik sebelum dpt kunci? mcm tau2 aje.. something fishy la.. foreigners pun berkeliaran je kat area tu (maybe dari projek construction sebelah tu) rasa mcm nak buat report polis je..

jupiter

Posts : 15
Join date : 2011-08-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  Raul7771 on Thu Oct 13, 2011 11:15 am

jupiter wrote:
Raul7771 wrote:kepala paip, shower kene curik.. hangin jer aku..

semalam saya tgk toilet bawah saya pun dah kena curik kepala paip & shower.. rasanya diorang curi masa hujung minggu.. elok je dpt kunci terus curik ye..kenapa x curik sebelum dpt kunci? mcm tau2 aje.. something fishy la.. foreigners pun berkeliaran je kat area tu (maybe dari projek construction sebelah tu) rasa mcm nak buat report polis je..


LD akan ganti paip tu.. aku call site supervisor, dia kata 5-6 umah dh kena curik.. dia cakap LD akan ganti baru,tp kena masuk dlm report dlm defect list tu kot.. aku tak antar lg defect list tu..

Raul7771

Posts : 9
Join date : 2011-09-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  jupiter on Fri Oct 14, 2011 11:34 am

0o.. bagus la mcm tu... lega....

jupiter

Posts : 15
Join date : 2011-08-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  mame on Fri Oct 28, 2011 8:48 am

salam.
ada sape2 nk pindah masuk iris in nov/dec? Smile

mame

Posts : 9
Join date : 2011-09-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  jupiter on Fri Oct 28, 2011 12:10 pm

mungkin hujung december.. insyaallah.. awak masuk bila?

jupiter

Posts : 15
Join date : 2011-08-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  mame on Fri Nov 18, 2011 6:11 pm

jupiter wrote:mungkin hujung december.. insyaallah.. awak masuk bila?

dah masuk pun... Very Happy

mame

Posts : 9
Join date : 2011-09-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  zhcorner on Thu Dec 15, 2011 5:08 pm

mame wrote:
jupiter wrote:mungkin hujung december.. insyaallah.. awak masuk bila?

dah masuk pun... Very Happy

bila dh masuk rumah mudahla kite nk tau ape defectnya lagi.. tapi susah jugak bila rumah dh kemas2 abis berabuk n besepah2 lps pembaikan..fuh letih tu.. lol!

zhcorner

Posts : 26
Join date : 2010-09-28

View user profile

Back to top Go down

MOT

Post  protogyl on Thu Dec 15, 2011 6:42 pm

salam,

ada sapa2 dapat call dr lawyer office, mengenai MOT dan kene bayar kt lawyer?

protogyl

Posts : 7
Join date : 2011-04-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  zhcorner on Fri Dec 16, 2011 4:17 pm

jupiter wrote:defect yg siling basah tu rasanya kena pecahkan semula tiles tandas tingkat atas, buat waterproofing.. itulah..saya pun plan nak pindah awal.. mungkin tepaksa postpone ke bulan 11 atau 12 kalau defect lambat repair.

sy pun dh duduk rumah ni 2minggu sambil pekerja kontaktor membaikpulih toilet masterbdrm kami nie..seminggu sblm ni dh baikpulih then try guna toilet masih bocor lg, pecah semula lantai sampai la ni blom settle lg kerjanya..sabo jela.. Mad

zhcorner

Posts : 26
Join date : 2010-09-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  hisham on Wed Jan 11, 2012 1:19 pm

Alhamdulillah, dah seminggu selamat pindah..jiran semua baik2 belaka..cuma penat mengemas masih x hilang lagi.. albino

zhconer: rumah jalan mana?
ade ape2 cerita ke pasal jalan yang baru buat sebelah sekolah antarabangsa tu? nampak mcm nak tembus ke setia alam je..

hisham

Posts : 43
Join date : 2010-08-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  chickar on Thu Jan 26, 2012 1:00 pm

protogyl wrote:salam,

ada sapa2 dapat call dr lawyer office, mengenai MOT dan kene bayar kt lawyer?

Assalamualaikum,

bagaimana MOT dah bayar ke? saya baru dapat surat lawyer.

chickar

Posts : 19
Join date : 2010-02-26

View user profile

Back to top Go down

musang oh musang

Post  zhcorner on Tue Jan 28, 2014 6:00 pm

cat apa nak wat bile musang dh bersarang ats bumbung siling..huhu..
mlm2 bising aje belari2 kt ats..pd sape sape la nk mngadu PBT?LD? No

zhcorner

Posts : 26
Join date : 2010-09-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Phase 5D: Iris

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum